Way Out West 2023 – här är årets spelningar

ANNONS

Den 10-12 augusti gör Way Out Fest Festival återigen entré i Slottskogen. I år kommer några av dem största namnen inom afrobeats och amapiano till Göteborg. Festivalprogrammet är fullspäckat med artister från den afrikanska kontinenten: Wizkid, Ayra Starr, Black Sherif, Uncle Waffles, Omah Lay och Oxlade.

2018 skulle Wizkid uppträtt på Way Out West Festival. Året 2020 satte pandemin stopp för ett framträdande i Stockholm. Samtidigt släppte Grammy-prisade artisten hyllade albumet “Made in Lagos” och “Made in Lagos Deluxe”. Med 3,4 biljoner streams blev Wizkid den mest streamde nigerianska artisten under 2021.

Flerfaldigt nominerade “Sability” queen Ayra Starr har tidigare bokats i samband med “Ladies Love Hiphop festival” i Stockholm, men hon dök aldrig upp. När Ayra Starr släppte debut EP:n med kaxiga titeln “19 & Dangerous” 2022 var det klart att den nigerinaska talangen är här för att stanna. Hon är en frisk fläkt som alla väntat på.

Omah Lay och Oxlade är två virala fenomen. “Kulosa” (Oxlade) och “Understand” (Onah Lay) har spelats på repeat i alla sociala medier flöden. Turnerandet runt om i världen har öppnat nya dörrar för dem två artisterna. Det här är bara början. 2022 spelade Omah Lay på ett fullsatt Nalen i Stockholm.

Black Sherif är Ghanas största musikexport just nu. Musiken är en nischad melodiös rap präglat av mörker och djup. Han levererar visdom och livserfarenhet trots hans unga ålder. En sorts samtida poet. 2022 släpptes det hyllade albumet “The willain I never was”. Ett litet mästerverk.

Uncle Waffles är artisten från Swaziland som släppte första EP ‘Red Dragon’ (2022) som innehåller hennes första hitsingel ‘Tanzania’ – ett spår med rötter i den sydafrikanska subgenren av house amapiano. Hon har den uthålligheten som krävs för att dra med sig en stor publik.

Festivalens Lineup:

Torsdag 10/8

Ayra Starr

Seinabo Sey

Black Sherif

Wizkid

Jacob Banks

Boko Youth

Uncle Waffles

Fredag 11/8

Arlo Parks

Masego

Oxlade

Omah Lay

Lördag 12/8

Cherrie

Kelela

För att se festivalens övriga lineup besök Way Out West hemsida.

/Africanent.se

ANNONS