Savage (Amina) – Ahmed Abdullahis långfilmsdebut

Savage Amina
ANNONS

Film: Savage (Amina)

Sverigepremiär 1 december 2023

Amina, är en ung och begåvad kampsports talang, hon strävar efter att komma tillbaka till sin passion. Utan stöd från sina föräldrar kämpar hon för att uppfostra sin sjuåriga dotter. Mot alla odds får hon chansen till MMA-världsmästerskapen. Nu tvingas hon göra sitt livs tuffaste val: om hon ska vara en fighter i världsklass eller vara den mamma hon förväntas vara. Filmen är regisserad av Guldbaggevinnaren Ahmed Abdullahi.

Ahmed Abdullahi, född i Somalia, är en svensk manusförfattare och regissör. Han har gjort flera kritikerrosade prisbelönta filmer, framför allt dokumentären I Am Dublin (2015) och kortfilmerna The Martyr (2018), som gav honom en Guldbagge, och Francis (2016), som nominerades till Foreign Student Academy Award. Abdullahi valdes också av EFP Future Frames Generation NEXT som en av tio mest intressanta nya filmskapare att hålla ett öga på. Savage (2022) är hans långfilmsdebut.

Se trailern här:

www.youtube.com

/Africanent.se

ANNONS