På fredag går “One Africa Music Festival” av stapeln vid Röda sten i Göteborg. Festivalen är en årlig afrobeats, afropop och dancehall festival som har ambitionen att locka besökare från hela Skandinavien. Årets internationella huvudakter består av Yemi Alade, Harmonize, Skales, Winnie Nwangi, Kwami Eugene, svenska artister: Slim Prince, All One, C-Joe och Lankusa och ett flertal afrobeats DJ:s.

2021 skulle festivalen ägt rum för första gången. Men på grund av oförutsedda händelser ställdes festivalen in. Festivalens arrangör Ben Arinze uttryckte sin frustration på sociala medier. Han menar att han möts av en sådan misstro av publiken. Publiken som köpt biljetter bor i olika delar av landet. Många hade tagit ledigt från sina jobb och bokat hotel. Även dem uttryckte sin frustration över att festivalen var blev inställd på sociala medier. 2022 gjorde man ett nytt försök att marknadsföra festivalen, i Folkets Park Jönköping. Den satsningen flyttades fram.

Nu är festivalen tillbaka. Den pågår 1-2 september på Röda sten i Göteborg. Det finns fortfarande biljetter. Efterfesten äger rum på Nefertiti nattklubb i Göteborg.

Besök eventguiden för fler evenemang och nöjen

/Africanent.se