2016 introducerade Sveriges Radio genren ljuddrama med thrillerserien ”De Dödas Röster”. Med många lyssnarsuccéer bakom sig tar Sveriges Radio Drama nästa stora steg och lanserar ”Före–Efter” – ett tiotal säsonger för P1 om avgörande moment i svensk historia, inspirerade av verkliga händelser.

Bakom satsningen märks upphovsmän med stora namn som Helena Bergström, Henrik Schyffert, Bengt Ohlsson, Katarina Wennstam, Jacob Mühlrad, Ahmed Abdullahi och skådespelare som Krister Henriksson, Ida Engvoll, Göran Ragnerstam och Dilan Gwyn.

Satsningen har premiär 12 november med ”Före–Efter Bulltoftakapningen 1972” och ”Före–Efter Drottninggatan 2017” i Sveriges Radio P1.

2019 vann Ahmed Abdullahi kortfilm “Martyren” en Guldbagge för “Bästa kortfilm”.

Lyssna på radio/webben eller SR Play appen.

Före-Efter Jacob Mühlrad, Katarina Wennstam, Bengt Ohlsson, Helena Bergström, Moa Gammel, Ahmed Abdulahi, Dilan Gwyn, Johar Johar Bendjelloul, Henrik Bromander och Lotten Roos Sveriges Radio Drama P1 Sveriges Radio Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio och Lina Arvidsson

/Africanent.se