Teranga guidar till det Västafrikanska köket

teranga, courambaye, kokbok
ANNONS

Kër Mbissanes grundare Coura Mbaye släpper sin första kokbok. Teranga som betyder “gästvänlighet” kommer att erbjuda recept från det senegalesiska köket.


Coura Mbaye startade middagsklubben Kër Mbissane. Därefter medverkade hon och systrarna Mbaye i SVT:s matprogram “Bäst i köket” där de bland annat lagade senegalesiska nationalrätter som gick hem hos juryn. Efter det öppnades en pop-up version (under sommaren) av Kër Mbissane på Skånegatan i Stockholm.

Teranga kommer att säljas på Adlibris bokförlag.

Välkommen till Västafrika och ett kök fyllt av smaker! Här delar Coura Mbaye med sig av den mångsidiga maten från Senegal, med influenser från bland annat Vietnam, Marocko, Portugal, Libanon och Frankrike. I Västafrika handlar mat om mer än näring för kroppen. Att dela en måltid är ett sätt att samla folk och visa kärlek. Måltiden är en del av teranga – en generositet och nyfikenhet gentemot andra, oavsett kultur, religion och etnicitet.

Coura Mbaye är född i Senegal och uppvuxen i Stockholm. Under namnet Kër Mbissane har hon ordnat middagsklubbar och en popup-restaurang och fått allt fler att upptäcka västafrikansk mat. 2021 tävlade Coura i SVT:s Bäst i Sverige. 2023 vann hon tävlingen Kokboksdrömmen och priset att få ge ut den här boken.“, skriver Adlibris bokförlag.

Kokboken släpps juni 2023.

Läs även Kër Mbissane blir kokbok

/Africanent.se

ANNONS