ANNONS

Aurelia Dey är en multikonstnär som musicerar afrobeats, reggae, dancehall, nordisk & ghanansk traditionsmusik, skådespelar och koreograferar. Hon skapar en medvetenhet kring mångfald och inkludering samlat i en kvinnlig identitet och i sitt Ghananska arv.

Hennes album ”Sunday Service” släpptes 27 Maj 2022. Producerat tillsammans med Partillo Productions, Lancelot Productions och Carl Ottosson. Den uppmärksammats i bland annat SVT:s PSL, Göteborgs-Posten, P4 Göteborg och Hymn, spelats på radio i Sverige, Frankrike, USA och Ghana, fått spridning i sociala medier av bl a. Stina Wollter och instagramprofilen “Mansbebisar” och musikvideos gästad av dancehallstjärnor som Binta Blackout, Vendela Blackout och DHQ Henna och en collab i “First Lady” med afrobeatsartisten Slim Prince. Hon gjorde sin skådespelardebut i Woza Albert! som sattes upp av National Black Theatre of Sweden.

Nu är hon återigen aktuell med låten “Come correct”. Lyssna här!

Aurelia Dey är född och uppvuxen i Mölndal, utanför Göteborg med båda föräldrar från Ghana. När hon inte gör musik tillbringar hon sin tid med att bl.a arbeta med National Black Theatre of Sweden där hon koreograferar, skriver manus, skådespelar och föreläser inom mångfald och inkludering utifrån ett afrosvenskt perspektiv för företag och ungdomar.

Läs även Recension: “Sunday Service”

/Africanent.se

ANNONS