Svart historia blir podd!

amatlevin, podd, svarthistoria
ANNONS

Instagramkontot Svart historia har gått från ett sociala medier konto till bokformat. Nu släpps Svart historia i poddversion. I dagsläget har kontot 82 000 följare som dagligen tar del av kontots publiceringar och historia. Många har länge saknat en mångfacetterad bild av Afrikas och svarta människors historia.

Amat Levin som driver kontot har bakgrund som journalist och är uppvuxen i Farsta i södra Stockholm. Han gör podden Så vad händer? podden och driver Instagramkontot @svarthistoria. Han debuterade 2020 med Slumpens barn.  Amat är även krönikör på Dagens Nyheters kultursida.

Lyssna på första avsnittet här!

Relaterade artiklar

Svart historia är nominerad till Augustpriset

Svart historia ges ut i bokformat

/Africanent.se

ANNONS