Premiär för Binta Cokers dansföreställning

Bintacoker, dacehall, koreograf

I dag har föreställningen “From Nothing to something” premiär på Alias Teatern i Stockholm. Dansföreställningen är nyskapad av koreograf Binta Coker, i samarbete med Lisa Janbell. Med dansföreställningen “From nothing to something” får publiken följa med i berättelsen om ett alldeles speciellt liv – Binta Cokers  – som i nära samarbete med koreograf Lisa Janbell skapar en teatral dansfest och hyllning till den gemenskap som just dancehall förmedlar. 


Föreställningen är också ett personligt tack till Jamaica och Dancehall-kulturen  som inspirerar och har inspirerat Binta i hennes arbete och liv. Tillsammans med Blackout family och dess community som utgör grunden till verket, bjuds publiken in till en galen och förförisk dansföreställning på Aliasteatern under några veckor i oktober – november. 

Föreställningen pågår mellan 27 oktober – 13 november på Alias Teatern i Stockholm. Premiär ikväll kl. 19.00!

/Africanent.se