ANNONS

11 november är det premiär för Husbys alldeles egna talkshow; GALDEM A TALKSHOW. Nada Yussuf, Sara Mecconen och Fatuma Yussuf bjuder på en kväll med show, livemusik, värme och humor med temat representation. Med på scen finns livebandet Harakatt från Järva.

– Att ha en talkshow har alltid varit en dröm för oss alla tre och att inspirera unga tjejer från orten att man får ta plats på scen och framför massa människor och i stora plattformar för att göra sina röster hörda. Temat representation är anledningen att GALDEM A TALK finns från första början. Vi var unga när vi startade och såg inte så många podcasts som drevs av unga, svarta tjejer från orten. Representation kommer alltid genomsyra allt vi gör och därför vill vi ta avstamp i det, säger Nada Yussuf.

– Det är så roligt att tre Husbyprofiler vill göra något på vår scen. GALDEM A TALK har gjort över 100 podcastavsnitt som har varit otroligt uppskattade, och det är så roligt att få kunna överföra det till en scen tillsammans med dem, säger Olof Hanson, konstnärlig ledare Kulturhuset Stadsteatern Husby.

GALDEM A TALK
GALDEM A TALK är en podcast och en rörelse av och med Nada Yussuf, Sara Mecconen och Fatuma Yussuf med starka rötter i Husby. Tillsammans har de spelat in över 100 podcastavsnitt, carpools med gäster på Youtube, producerat podcastfestivaler och driver en förening för samverkan och sammanhang i förorten. GALDEM A TALK står för representation, systerskap, inkludering och gemenskap.

Fotograf: Daniela Spiroska

/Africanent.se

ANNONS