Svart historia är nominerad till Augustpriset!

Amat Levin/Svart historia
ANNONS

Författaren Amat Levins bok Svart historia är nominerad till Augustpriset – Sveriges tyngsta bokpris! För fyra år sedan startade journalisten Amat Levin Instagramkontot @svarthistoria . Intresset för kontot exploderade, i dag har kontot 82 000 följare. Många har länge saknat en mångfacetterad bild av Afrikas och svarta människors historia.

Boken Svart historia försöker inte ge en komplett eller slutgiltig bild av Afrikas, eller svarta människors, historia, utan är en serie nedslag, en samling breda penseldrag som ger en introducerande inblick. Kärnfull utan att vara för förenklande fungerar den som ett verktyg till att bättre förstå världen vi lever i idag.

Mednominerade i kategorin Årets skönlitterära bok: Ixelles, Johannes Anyuru, Norstedts; Detaljerna, Ia Genberg, Weyler förlag; Björnjägarens döttrar, Anneli Jordahl, Norstedts; Minnen av infraröd, Iman Mohammed, Norstedts; Dröm, baby, dröm, Jenny Tunedal, Wahlström & Widstrand; Djävulsgreppet, Lina Wolff, Albert Bonniers Förlag.

Pristagarna offentliggörs på Augustgalan den 28 november.

Amat Levin har bakgrund som journalist och är uppvuxen i Farsta i södra Stockholm. Han gör podden Så vad händer? podden och driver Instagramkontot @svarthistoria. Han debuterade 2020 med Slumpens barn.  Amat är även krönikör på Dagens Nyheters kultursida.

Läs även, boken Svart historia ges ut i bokformat

Foto: Natur & Kultur förlag / I bild Amat Levin

/Africanent.se

ANNONS