Den 14 november hålls MTV EMA 2021 i Budapest. Wizkid, Tems (Nigeria), Diamond Platnumz (Tanzania), Amaarae (Ghana) och sydafrikanska amapiano stjärskottet Focalistic är nominerade i kategorin ”Best African Act”.

Förra året vann Master KG kategorin, sydafrikanska artisten bakom den globala hiten ”Jerusalema”.

Wizkid och Diamond Platnumz har tidigare varit nominerade i samma kategori. Tems har sedan hyllade EP:n ”For Broken Ears” och ”If orange was a place” blivit en global sensation med sina melankoliska texter om hjärtesorg och överlevnad.

Amapiano är genren den sydafrikanska musikgenren som spridits som en löpeld är en kombination av jazz, house, kwaito, synt, slagverk och loungemusik. Focalistic har utmärkt sig bland en rad artister som toppar listorna. Det senaste samarbetet med Diamond Platnumz som också är nominerad i kategorin heter ”IYO” har resulterat i 1,9 miljoner visningar på Youtube.

Amaarae är en ghanask-amerikansk artist, artisten är känd för sitt arbete med representation i musikbranschen. Hon slog igenom med låten ” The angel you don’t know”, däretfer släppte hon debut EP:n ”Passion fruit summers”. I år har Amaarae samarbetat med afrobeats drottningen Tiwa Savage – ”Tales By Moonlight” och åkt ut på världsturnén ”Crazy Wurld Tour”.

Se galan på MTV.com.

/Africanent.se