Måste man vara troende för att sjunga gospel? KÖREN är en film om människors behov av andlighet och gemenskap i en sekulariserad och individualistisk tid. Regissören Amanda Pesikan har följt Tensta Gospel Choir under en avgörande tid i körens historia. Flera av Sveriges största soulstjärnor som Sabina Ddumba, Janice och rap/soulartisten Mapei, Linda Nápoles, samt Kristin Amparo har påbörjat sin musikaliska resa i kören. I filmen ser vi bland annat Janice och Linda Pira.

Tensta Gospel Choir startade 1996 i Tensta av Michelle Nakagwa, som en del av ett samarbetsprojekt med Tensta kyrkan och Spånga Blåband. Syftet var att arbeta för integration mellan ungdomar från olika kulturer. Samtidigt agerade kören som en fristad för alkohol och droger.

Filmen “Kören” har biopremiär 26 november.

Se trailern här!


/Africanent.se