ANNONS
Följ @maryndiaye

Album: Black Grace

Mary Ndiaye avslöjade i mitten av april sin comeback som soloartist med 3 stycken korta videoklipp – “teasers” regisserade av DNZ pictures. Klippen visade en artist som verkar har hittat sitt utryck och är mer övertygad än någonsin om vart hon är på väg.
Africanent.se var på Scala Teatern i Stockholm för releasefest och konsert av albumet Black Grace på Scala Teatern i Stockholm.
Mary Ndiaye var tidig med att använda sina afrikanska (senegalesiska) rötter i sitt uttryck, handplocka vilka hon ville jobba med och stå för den hon är något som inte riktigt fungerade i samarbetet med skivbolaget. Efter ett tag bestämde artisten för att släppa musik under eget skivbolag – RockAfrick records.
Artisten syntes överallt, på morgonsoffor, festivaler och fester men musiken fick inte den genomslagskraften hon hade hoppats på, kanske var det för tidigt för att alla skulle förstå sig på artisten musikmässigt?
Mary Ndiaye tävlade 2013 i  SVT Melodifestivalen med bidraget “Gosa” på svenska. Där åkte hon ut i första omgången. Pressen undrade varför artisten börjat sjunga på svenska… Det var dags att dra sig undan, Mary gifte sig och fick en son, jobbade som musiklärare och har sedan dess spelat med bandet Blacknuss 2.0 på Fasching i Stockholm.
Artisten åkte till Senegal, tog en paus, tog in sina rötter och kom till ro med att det är där hon hör hemma, det har aldrig varit fel på henne, allt är ju tajming.
Releasefesten på Scala teatern började med tätt mingel och en livekonsert med Mary Ndiaye ackompanjerad av Blacknuss, Gospel Gäris och Prince Mpedzisi för de flesta känd som Prince från TV4-programmet “Idol” handplockad av Quincy Jones III och dansarna Navy’s. Artisten har inte tappat sin glöd, musikalitet och scennärvaro, låtarna får oss att reflektera och dansa. Black Grace är ett album med politisk underton, en kärleksförklaring till sina rötter och tron på sina drömmar. Artisten gör si bra live och bör hålla hårt i den röda tråd hon verkar ha hittat.
Första singeln “Shout”, gästas av Rigo Fuego – album Black Grace

#SHOUT – @maryndiaye feat @rigofuego – #RELEASE ON #FRIDAY 27/4?

A post shared by Mary N’Diaye (@maryndiaye) on

#BlackGrace ? 23 May

A post shared by Mary N’Diaye (@maryndiaye) on

Förbeställ albumet Black Grace här: Itunes

Se klipp från releasekonserten här!
ANNONS