ANNONS

Följ: @numerica237

Alexandre Loïc Tientcheu går under artistnamnet Numerica föddes på 90-talet i Kamerun. Han kommer att fullfölja sina studier enligt det engelska systemet som gäller i sitt land; inklusive Kamerun International School of Bastos och Amity International School. Fascinerad av fotboll, får han en bra start, men av akademiska skäl slutar han spela fotboll och väljer att fokusera på sina studier. Artisten är trespråkig: franska, engelska och turkiska.
Några år senare upptäckte han musiken med en särskild svaghet för musik från elfenbenskusten och mer specifikt Coupe Décalé. Med tanke på hans influenser följer han artister som Dj Arafat, Debordo Leekunfa.
Hans anglosaxiska utbildning och skola kommer att påverka hans musikaliska uppskattning. Trots sin kärlek till Coupé Décalé, blir han gradvis intresserad av ghanesisk och nigeriansk musik. Tillsammans med influenserna i Coupé Décalé, AfroPop och Azonto, bestämde han sig för att skapa en rytm som är gemensam för sina tre afrikanska musikpreferenser.
Han definierar sin stil som Kwatt n’B. En slags fusion mellan R’n’B och musik från Kamerun, en mycket explosiv blandning som tenderar att göra dans till en bredare publik.

Numerica feat Tzy Panchak – C’est toi

 NUMERICA – Validé (Senaste musik släpp)

Numerica på Spotify!

/Africanent.se

ANNONS