Intervjun är skriven på svenska och en version på engelska för att alla våra läsare i Skandinavien ska kunna ta del av den – The interview is written in swedish scroll down to read the article in english for all of our readers in Scandinavia.

Följ: @anthonysky

www.anthonyskyonline.com

Anthony Sky även känd som Tsky, är en Afrobeats, Afro-Pop och Dancehall artist baserad i Stockholm, ursprungligen från Lagos, Nigeria.

2015 gjorde han sin stora debut på scen och sedan dess har han varit samtalsämnet när det kommer till att boka etablerade afrikanska artister i Europa.

Anthony Sky släppte singeln “I no lie” på musikplattformarna – Spotify och iTunes EP – 2015. Året efter släppte han en Mixtape – “See Me Now” med singlar som “Sexiness”, “Curious” och fler klubb hits. ” Sexiness ” nominerades samma år till bästa singel på ADMA – African Diaspora Merit Awards en organisation i Amsterdam, Holland som hyllar olika personligheter inom underhållning. För sitt unika sound och energi på scen är Anthony Sky en välkänd artist inom den afrikanska diasporan, vilket har fått honom att turnera runt hela Europa.

I januari 2017 fick artisten ett erkännande – “CERTIFICATE OF EXCELLENCE” för sitt enastående bidrag till svensk underhållning och främjandet av afrikansk musik i Sverige och Europa. Hans senaste musik släpp inkluderar låtarna “Bad Gal” och “All the Way”.

Anthony Sky har samarbetat med hip hop legenden Dogge Doggelito med en låt som heter “Loke, Loke” (tillgänglig på Spotify och Itunes). För närvarande jobbar artisten med den svensk-kongolesiske Grammy belönade artisten Mohombi i ett samarbete som väntas släppa inom kort! Sin europeiska sommarturné “All The Way” kommer att ske under maj till augusti 2018, han kommer att turnera elva + europeiska städer.

Med sin egen label Skytainment vill artisten även hjälpa andra artister att slå igenom.

Anthony Sky’s Music finns tillgängligt på Spotify, iTunes, YouTube, Melobee Music och andra digitala plattformar runt om i världen.

English Version 

Follow: @anthonysky

Anthony sky  also known as Tsky is an independent Afrobeats , Afro-pop and Dancehall artist based In Stockholm – Sweden, originally from Lagos, Nigeria.

In 2015 he made his major debut on stage and since then he has been the topic when it comes to established African entertainers in Europe.

In 2015 Anthony Sky released his first singel called “No Lie” on music platforms – Spotify and  iTunes EP, the year after he released a Mixtape titled ” See Me now ” with singles like ” Sexiness”,  “Curious” and more club bangers. “Sexiness ” was nominated for best singles of the year 2016 by ADMA –African Diaspora Merit Awards an organisation based Amsterdam, Holland. Anthony Sky is well known in the African diaspora for his unique sound, style and energy on stage which has kept him busy touring around Europe.

In January 2017 the wavy Artist won a recognition award – ” CERTIFICATE OF EXCELLENCE” from OPAD for his outstanding contribution to the Swedish entertainment scene & promotion of African style and music in Sweden and Europe.

His Latest releases  includes  “Bad Gal” and “All the way”. Anthony Sky also collaborated with Swedish rap legend Dogge Doggelito on a song called “Loke, Loke” – available on Spotify and Itunes), he is currently working with Swedish Grammy award winning artist Mohombi  on a hot joint dropping soon.

Anthony sky is presently preparing for his “All The way”  Europe summer tour during May to August 2018, he will tour eleven European cities.

With its own label Skytainment, the artist also wants to help other artists to break through.

Anthony Sky’s Music is available on Spotify, iTunes, Youtube, Melobee Music and more digital platforms around the globe.

Lyssna till “All the way” 

/Africanent.se

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here