Karen Nyame KG och Bibi Seck till Way Out West!

ANNONS

Way Out West, festivalen som äger rum mellan 8–10 augusti i Slottsskogen i Göteborg, adderade nyligen hela 18 nya akter till sin line-up, och i förra veckan avslöjades festivalens imponerande filmprogram. Idag presenterar festivalen så gott som 14 nya akter, som alla kommer att spela i Dungen – festivalens område för dansmusik. Bland de bekräftade namnen finns Bibi Seck, Karen Nyame KG, Merve, Lex Ludlow och många fler.

Det gröna och lummiga området har sedan 2014 varit festivalens knutpunkt för elektronisk musik. Sedan tidigare står det klart scenen kommer att gästas av akter som Barry Can’t Swim, Eris Drew & Octo Octa, Yung Singh, Karen Nyame KG och Bibi Seck.

Karen Nyame KG går under smeknamnet “rytmens gudinna”. Det kommer inte som någon överraskning att Karen Nyame KG är en sann mästare inom perkussiv dansmusik. Med rötter i Afrikas polyrytmer har KG varit en innovatör på dansmusikscenen i nästan tio år – både som DJ och producent. En resa som har tagit henne runt i världen, inklusive ett omhuldade Boiler Room-framträdande på Primervera Sound Festival.

Bibi Secks energi och mixande färdigheter har tagit Belgien med storm, och nu erövrar hon Europa och Way Out West festival.

Bibi är nu en av de mest eftertraktade DJ:s i Belgien och med tanke på hennes unika förmåga att förvandla vilket dansgolv som helst till en svettdrypande, euforisk hord är det inte svårt att förstå varför. Med en eklektisk, sakkunnigt kurerad blandning av allt funky – house, soul, gospel, garage eller 80-tal – är hennes uppsättningar en verkligt upplyftande upplevelse. Hennes framträdanden handlar alltid om att fira livet, kärleken och musikens upplyftande kraft.

/Africanent.se

ANNONS