ANNONS

Chelsea Muco tävlar i Melodifestivalen: Deltävling 5 med bidraget “Controlla” som hon skrivit tillsammans med Pa Modou Panetoz Fernand MP, Karl Flyckt, Elsa Carmona Oljelund och Anderz Wrethov.

Stockholmsbaserade artisten Chelseas sound beskrivs som dansant och självsäkert med glimten i ögat. 2020 släppte hon låtarna “Come closer” och “Rollin”. Två afrobeatslåtar som gav henne en tydlig riktning. Vi upptäckte artisten när hon gästade Selam sessions. Ett gig som tog fram hennes röst och musikalitet.

2023 medverkade hon i låten “Tillsammans” inom ramen för Black Lives Matter-rörelsen och delade mikrofon med artister som Jireel och Gee Dixon.

Idag är Chelsea Muco är också aktiv i ungdomsverksamheten FreeZone Haninge, där hon coachar ungdomar med musik, och hon driver tjejverksamheten HerZone. Vid sidan av musiken har hon varit skådespelerska i långfilmerna Kluven dröm (2015), Gola inte (2016) och Värmlänningen (2018).

Melodifestivalen: Deltävling 5 sänds nu på lördag kl. 20.00 i SVT1 och på SVT Play.

Läs även: Intervju med Chelsea Muco

/Africanent.se

ANNONS