André 3000 klar för Way Out West!

André 3000
ANNONS

Många anade nog att den obotliga pionjären André 3000:s återkomst till rampljuset skulle vara en anmärkningsvärd sådan, men väldigt få hade kunnat förutse en så radikal vänstersväng som ett 87 minuter långt ambient flöjtalbum.

’New Blue Sun’ är en vacker, spirituell, komplex, tålmodig hyllning där André själv är utrustad med ett flertal medlemmar ur flöjtfamiljen. Trots att den tidigare Outkast-rapparen av många betraktas som en vår tids bästa och mest innovativa lyriker så innehåller hans första album på nästan två decennier inte en enda textrad. Den är helt instrumental. Men precis som varje alster som Atlanta-artisten satt sin stämpel så är ’New Blue Sun’ varsamt konstruerad, djupgående, utomjordisk och helt fantastisk. I sommar gör han sin enda Sverigespelning på Way Out West!

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Fler artister tillkommer fram till festivalens startdatum. Se alla artister här.

/Africanent

ANNONS