ANNONS

Med hyllade albumet ”THE ONE AFTER ME” i ryggen ger sig Seinabo Sey ut på en omfattande Skandinavien-turné våren 2024. Det är 5 år sedan Seinabo åkte ut på sin första Skandinavien-turné.

Seinabo Seys genombrott var lika omedelbart som oundvikligt. Djupet, värmen och kraften i hennes sårbara röst och textraderna som effektivt letade sig in under skinnet tog artisten till höjder som få svenska artister någonsin fått uppleva. Men snabbt stod det klart att Seinabo inte hade för avsikt att upprepa sig själv – att den svensk-gambiska stjärnan hade helt andra avsikter än att tillfredsställa musikindustrins tidvis stelbenta förväntningar. I stället har hon tålmodigt låtit sitt konstnärskap utvecklas och än idag styr Seinabo Sey likt en drottning över sitt lika inspirerade som originella musikaliska universum. Debuten ’Pretend’ från 2015, där vi hittar låtar som ’Younger’ och ’Hard Times’, förvandlade Seinabo Sey till en våra absolut starkast lysande internationella stjärnor.

Men när den första, fantastiska singeln ’I Owe You Nothing’ släpptes stod det klart att uppföljaren ’I’m A Dream’ från 2018 skulle vara något helt annat. ’I’m A Dream’ var självsäkrare, mognare och mer konfrontativ utan att förlora ett uns av den vibrerande själfullhet som vi kommit att förknippa med Seinabo Sey.

Tidigare i år var det dags för det tredje albumet ’THE ONE AFTER ME’ – enligt många hennes bästa så här långt. Det är modigt, drabbande och genomsyras av en befriande känsla av frihet när artisten leker med tonårens R&B, svensk folkmusik och oväntade produktioner.

Album: Seinabo Sey: The One After Me.

Under sommaren har Seinabo Sey gett ett mindre antal exklusiva livespelningar, inte minst som support till Bon Iver Dalhalla och en oförglömlig konsert på årets Way Out West. Med ’THE ONE AFTER ME’ i ryggen ger sig Seinabo nu ut på turné genom Skandinavien våren 2024. Turnén blir hennes första headlineturné på fem år. Biljetterna släpps nu på onsdag 11 oktober kl 10.00 via Luger.se.

Turné: The one after me.

/Africanent.se

ANNONS