ANNONS

Lördagen den 19 augusti kommer franska afropop och afro R’n’B artisten Ya Levis till Colosseum i Stockholm. Med låtar som “Katchua”, “Aïcha” och “Libala” har Ya Levis funnit en plats bland Frankrikes afro R’n’B/French urban artister.

Ya Levis föddes i Kinshasa, Demokratiska Republiken Kongo. Hans riktiga namn är Prins Nemiala. Familjen kom till Frankrike 1999, när han var 5 år gammal. Som liten var Ya Levis omgiven av musik, mestadels på grund av sin pappa Nico Nemiala, som är en kongolesisk musiker. Föräldrarna ville inte att barnen skulle ge sig in i musikbranschen. Men det stoppade inte Ya Levis från att gå i sin pappas fotspår. När pappan försvann blev musiken hans tillflykt.

2009 gick han med en dansgrupp som heter D Star Africa. 2012 lämnade han gruppen för att satsa på sin solokarriär. Han släppte två låtar: “Love Olivia” och “Shabanni”. 2013 upptäcktes han av representanter för MCP Group label. 2015 släppte han “Canoe Cayak” och “Moloko ya l’amour”. “Moloko ya l’amour” gjorde honom extremt populär bland kvinnor eftersom den beskriver ett Alla hjärtans dag firande. Efter flera solo släpp och samarbeten under den egna labeln har Ya Levis släppt 2 album “Elmayalove” 2019 och “L’amour change le monde” 2022.

På scen är intimitet och sensualitet hans signum. Han sjunger på franska och ibland på lingala. Ett språk som talas i Kongo. Han bjuder ofta upp fansen på scen för en dans eller två. Svettigt blir det. Förra året var Ya Levis i Stockholm för ett mindre klubbgig som arrangerades av en privat arrangör. Fansen packade väskorna och åkte från olika delar av Sverige för att se artisten. Nu tar LV Events och All Things Live saken till nästa nivå, till en större scen på Colosseum i Stockholm.

Se Ya Levis live den 19 augusti på Collosseum i Stockholm.

Missa inte dina favoritartister, besök eventguiden på Africanent.se

https://youtu.be/L4MWKGstaHk
www.youtube.com

/Africanent.se

ANNONS