ANNONS

Den 26 maj släpper Seinabo Sey sitt nya album ”The One After Me”, som blir hennes första album på fem år. Första singeln ”Yes” släpps den 5 maj och är skriven av Seinabo Sey tillsammans med Simon On The Moon, Namasenda, Roger Tallroth och Joakim Hultqvist. ”Yes” är producerad av Simon On The Moon och gästas av den hypade svenska artisten Namasenda.

När världen isolerade sig under pandemin blev musikstudion den trygga platsen där Seinabo kunde skapa musik utan press.

– Jag har lärt mig otroligt mycket om mig själv under de senaste åren. Jag är starkare, bryr mig mindre om vad andra tycker och vill bara uppleva livet. Det märks i musiken, tycker jag. Melodierna är lite mer fria, jag vågar leka både med dem och med orden. Jag tror det är ett resultat av att jag numera är snällare mot mig själv. Den känslan återfinns även i låttexterna.

Med det nya albumet startar ett nytt kapitel i Seinabos musikkarriär. Hon känner sig inte längre rädd för att misslyckas, och vill nu utmana den artistpersona hon har byggt upp genom åren.

Seinabo Sey är stolt ägare av fyra svenska Grammisar, den första för bästa nykomling 2015. Samma år släppte hon sitt kritikerrosade debutalbum ”Pretend”, som tidningen TIME kallade “Ett av årets bästa debutalbum” och som sålde guld i Sverige. Hennes hitsingel “Younger”, som senare remixades av Kygo, väckte internationell uppmärksamhet. Med drygt 400 miljoner globala Spotify-streams har Seinabos uppriktiga berättande och uttrycksfulla sång gett henne en stor och entusiastisk skara lyssnare. På hennes efterföljande album, ”I’m a Dream”, fick vi följa hennes självbiografiska lyrik genom spår som ”I Owe You Nothing” där hon orädd tog sig an sorg, kvinnlighet, rasidentitet och kroppsbild, ett album som gav henne fem Grammisnomineringar och där hon vann två. Seinabo har spelat på festivaler som Way Out West, Glastonbury och Roskilde.

Seinabo Seys nya album ”The One After Me” släpps den 26 maj.

/Africanent.se

ANNONS