ANNONS

Den 25 november spelar Fally Ipupa på Paris La Défense Arena. Biljetterna släpptes den 2 maj – 20 000 biljetter sålde slut på mindre än 24 timmar.

Det är en efterlängtad comeback i den franska huvudstaden. Sist artisten framträdde i Paris bröt stora protester ut, skadegörelse och bränder. Stationen Gare de Lyon evakuerades och man uppmanade människor att hålla sig borta från området. De som ligger bakom protesterna är regim-kritiker som anklagar kongolesiska artister för att stötta regimen på olika sätt. Fally spelade trots allt i en fullsatt arena.

Fally Ipupa är en prisad artist som startade karriären i den kongolesiska grupppen Quartier Latin som grundades av legendaren Koffi Olomide. Fallys solokarriär tog fart när han släppte debutalbumet “Droit chemin”. Ett av hans mest uppmärksammade album – Tokooos guld certifierades i Frankrike 5 år efter sin release. 2022 spelade han på anrika Stade des Martyrs i Kinshasa framför 80 000 åskådare. En hyllad bedrift som snart skulle överskuggas av 11 personer som trampades ihjäl i samband med konserten.

Fally har varit verksam som artist sedan 1999. Han har alltid haft siktet på en internationell karriär. Han utmärkte sig snabbt bland dina kongolesiska artistkollegor genom att lära sig engelska. Demokratiska republiken Kongo är utöver det nationella språken: lingala, swhaili, kikongo och tshiluba ett franska talande land.

Senaste releasen, albumet “Formule 7” genererade 3 miljoner streams på mindre än 24 timmar på Spotify och toppade försäljningen på iTunes i Frankrike. Förväntansfulla fans så kallade “warriors” har gratulerat artisten för kommande spelningen i Paris på Instagram.

Läs även Fally Ipupa är Unicef ambassadör

/Africanent.se

ANNONS