ANNONS

Den 10 augusti utnämndes artisten Fally Ipupa till nationell UNICEF Ambassadör i Demokratiska Republiken Kongo. Artisten ansluter sig till 100-tals artister och kända profiler över hela världen som använder sina plattformar för att främja barnens rättigheter.

“Genom att tacka ja till rollen som UNICEF Ambassadör ger Fally Ipupa sin plattform och talang för att försäkra att varje kongolesiskt barn erhåller sina rättigheter.” säger Edouard Beigbeder, UNICEF representant i Demokratiska Republiken Kongo.

Sedan 2017 har Fally Ipupa jobbat med UNICEF mot undernäring som varje år drabbar 10 miljoner barn över hela landet. Som nationell ambassadör kommer artisten marknadsföra, skydda och stötta olika näringsmetoder för barn.

Fally Ipupa startade Fally Ipupa Foundation, en ideell organisation baserad i Kinshasa med syfte att hjälpa de mest utsatta att få tillgång till mat, medicinsk utrustning och skolor.


Fally Ipupas senaste musikvideo – Animation

Artikeln skrevs först på UNICEF:s hemsida

/Africanent.se

ANNONS