ANNONS

Kulturhuset Stadsteatern öppnar dörrarna till “Studion”, en ny livescen mitt i city. Bland annat spelar Cherrie och Kutu – duon från Addis Abedas undergroundscen på Studion i Stockholm. Rokia Koné från Mali gör sin första solokonsert i Sverige.

Koné kommer från en stark musiktradition, är en självklar medlem i supergruppen Les Amazones d’Afrique och fick förra året internationellt genomslag med solodebutalbumet ”BAMANAN”. Konés musikaliska resa började som ett litet barn på gården till hennes hem i Dioro nära Ségou, vaggan för stora Bamana-imperiet. “Jag sjöng mest min mormors sånger”, säger hon. ”Mina farbröder och mostrar på båda sidor av min familj var också sångare. Jag var alltid omgiven av musik.” Den unga Rokia begav sig till Bamako och blev bakgrundssångare för Alia Coulibaly, en av Malis största stjärnor. 2016 fångade hon uppmärksamheten av Valérie Malot, grundare av den berömda franska bokningsbyrån 3D Family, som bjöd in henne till feministiska supergruppen Les Amazones d’Afrique där hon gjorde sin debut på internationella scenen.

Läs även: Årets konserter och evenemang

/Africanent.se

ANNONS