ANNONS

Utställningen BEHOLD, WE ARE HERE har formats kring konstnärskap som reflekterar kring subjektets plats och ställning i dagens samhälle genom kritisk läsning av historiska berättelser. De deltagande konstnärerna visar oss komplexa och omtolkade versioner av händelser i det förflutna som fortsätter att påverka nuet.

Utgångspunkten är det politiska subjektets förhållande till historier som är både intima och globala. Vems berättelser blir ihågkomna eller bortglömda? Vilken roll spelar historien och minnet för självets utveckling? På vilka sätt är dagens globala ordning sammanvävd med kollektiva och individuella upplevelser i det förflutna?

Medverkande konstnärer: Ikram Abdulkadir, Aftenskole, Meriç Algün, Arkiv S, Rebeca Carapiá, Madubuko Diakité, Susanna Jablonski, Vincent Meessen, Roberto N Peyre. Utställningen pågår mellan den 10 september 2022 – 29 januari 2023.

Plats: Lunds konsthall

/Africanent.se

ANNONS