Ny dramakomedi på Riksteatern – seven methods of killing kylie jenner

Foto: Senay Berhe / Illustratör: Chris Hägglund Rinzén / Grafisk form: Karl Stefan Andersson

Riksteatern presenterar i samarbete med Royal Court Theatre i London dramakomedin “seven mothods of killing kylie jenner”. Föreställningen har premiär den 23 september på Riksteatern i Hallunda, sedan åker den vidare till Skellefteå, Umeå och Östersund.

När Forbes utser den yngsta systern i Kardashian-familjen, Kylie Jenner, till “The youngest selfmade billionare” får Cleo nog och tweetar med sitt anonyma konto, @INCOGNEGRO, ut en vass och humoristisk lista på metoder att mörda Kylie Jenner. Cleos tweets är roliga, skarpa och uppläxande kring social orättvisa, rasism, och kapitalism. Vännen Kara blir orolig, måste verkligen Cleo vara så hotfull? Snart ändras tonen då likes och retweets byts mot hatmejl och kniv-emojis. Gränsen mellan internetpersonas och IRL-relationer suddas ut, och den ökade granskning Cleo utsätts för sätter hennes verkliga vänskap med Kara under press.

seven methods of killing kylie jenner gestaltar livet både IRL och genom twitterflödets memespråk för att utforska stereotyper av svart femininitet, colorism, vit kapitalistisk exploatering och politisk aktivism i sociala medier. Dramatikern Jasmine Lee-Jones har vunnit flera priser för sin debutpjäs seven methods of killing kylie jenner bl.a. Evening Standard och Critics’ Circle Most Promising Playwright Awards och Alfred Fagon Award. En produktion i samarbete med Royal Court Theatre i London.

Seven methods of killing kylie jenner har Sverigepremiär med Riksteaterns turné hösten 2022. Se föreställningen i din stad – biljetter och turnédatum finns på Riksteaterns hemsida.

/Africanent.se