Selam 25-årsjubileum: Yemi Alade live i Stockholm!

Yemi Alade: @yeamialade

I augusti firar Selam 25-årsjubileum. Under hela augusti firar arrangören med en dynamisk lineup av konserter på olika scener runtom i Stockholm. Under 25 år har Selam berikat Sveriges musik-och kulturliv med liveartister. Organisationen har sin verksamhet i Stockholm och olika delar av Afrika.

Efter fyra års musikstudier i Moskva gick Selams grundare och VD Teshome Wondimu mot en karriär som chefdirigent inom den etiopiska marinkåren. Istället blev han arrangören som kom att förändra svenskt och då i synnerhet stockholmskt musik- och kulturliv i grunden med sin gränsöverskridande kulturorganisation Selam.

Selam har i dag en interkulturell gren som är ännu större än den inhemska verksamheten och som förutom Stockholm har kontor i Addis Abeba, Kampala och Nairobi. Nyligen lanserade man Pan-African Network for Artistic Freedom (PANAF), ett nytt nätverksbyggande initiativ finansierat av Statens Kulturråd som inom främst musik- och filmsektorn ämnar länka samman kreativa aktörer inom åtta afrikanska länder. ”Vi vill stötta den enskilda kulturaktören och bryta den isolering som många upplever i sina länder”, säger Teshome Wondimu. 

Med bas i Addis Abeba driver Selam också det kombinerade skivbolaget, förlaget, managementet, eventbyrån och musikstudion Muzikawi där visionen är att skapa och dela med sig av den bästa etiopiska musiken och bli det ledande musikbolaget på området.

Selam bjuder på en rad världsartister däribland afrobeatsdrottningen Yemi Alade!

Se hela programmet här!

Selams 25-årsjubileum

/Africanent.se