Selam öppnar kontor i Nairobi, kenyanska musikjournalisten och kulturaktivisten 28-åriga Lucy Ilado blir regional programchef.
Det nya kontoret kommer ha en central roll att spela i utvecklingen av policy- och utbildningsprogram och framhäver Selams engagemang för konst och kreativ verksamhet i Afrika.

Med ny kontors- och regional programchef tillsammans med Selams kontor i Stockholm, Addis, Kampala och partners i olika delar av Afrika kommer de vidareutveckla arbetet inom kulturområdet genom olika perspektiven som demokrati, mänskliga rättigheter, yttrandefrihet, skapande av jobb, fred och försoning, institutionsuppbyggnad, digitalisering och teknik.

Selam är en fristående kulturorganisation med kontor i Stockholm och Addis Abeba. I Sverige arrangerar Selam konserter med liveartister & DJ’ s, driver festivaler, klubbkvällar och seminarier med fokuset inställt på musik & kulturella uttryck som formats i en global värld! Selam äger det oberoende skivbolaget Selam Sounds. 28 januari startar Selam Sessions på Selams Youtubekanal.

I bild: Selams grundare Teshome Wondimu t.v och Selams nya programchef Lucy Ilado.

/Africanent.se