ANNONS

Hösten 2019 sätter The National Black Theatre upp sin första uppsättning, den sydafrikanska klassikern Woza Albert! från 1979. Föreställningen spelades på Vällingby Stadsteater med debuterade skådespelaren – dancehallartisten Aurelia Dey och Richard Sseruwagi känd från teateruppsätningar och tv-serier.

Nu presenterar NBTS uppsättningen “Den omätliga vägen” i samarbete med Dramaten. “Azaro är en abiku, ett andebarn, som slits mellan jorden och andevärlden. Samtidigt som han kämpar med sina föräldrar i ghettot där han bor, utsätts han hela tiden för lömska attacker från andarna som vill att han ska återvända till deras värld. Varför ska han stanna hos människorna med allt lidande?

Med masker, dockor, film och en stor ensemble skapas en fantasirik och visuell föreställning, där vi gör Azaro sällskap längs den omättliga vägen.“, skriver Dramaten på sin hemsida.

Dramatiseringen är gjord för Dramaten av Oladipo Agboluaje, dramatiker på The National Theatre i Storbritannien.

Uppsättningen produceras av The National Black Theatre of Sweden i samarbete med Dramaten, en fortsättning på samarbetet som påbörjades med Bergets topp. Regisserar gör Josette Bushell-Mingo, skådespelare och regissör som även är rektor för the Royal Central School of Speech and Drama i London.

Pjäsen är baserad på böckerna The Famished Road och Songs of Enchantment av Ben Okri. Medverkande skådespelare Kayo Shekoni, Mike Gambel, John Alexander Eriksson, Christopher Lehman, Helmon Solomon, Joel Valois. Premiär den 9 april på Dramaten i Stockholm.

Foto: Unsplash/ Fotograf Gwen King (Fotot är inte taget på Dramaten)

/Africanent.se

ANNONS