ANNONS

Fiokee är en gitarrist från Akwa Ibom i Nigeria. Han är känd för sitt unika gitarrsound, en mix av highlife afrobeats och blues. Fiokee har samarbetat med Nigerias största artister: Tiwa Savage, Simi, Adekunle Gold, Kiss Daniel, Flavour, Yemi Alade och Patoranking. I veckan släpptes albumet “Man”, ett mästerverk enligt artisten själv. Albumet är lätt att lyssna igenom men saknar det lilla extra som utmärker Fiokees sound, man saknar gitarren helt enkelt. Ett instrument som utmärker honom och hans talang. Ett sound som skulle kunna klassas som ett mästerverk. “Man” känns mer kommersiellt, ett försök att haka på alla andra nigerianska hitmakare. Låtarna som ger albumet ett lyft är “Be a man” med Ric Hassani, “Follow You” med ghananska artisen Gyakie och “Koni Koni” där Simi gästar.

Lyssna på “Man” här!


/Africanent.se

ANNONS