ANNONS

Idag startar Franska Institutet i Stockholm sina filmdagar. Först ut är filmen Our Lady of the Nile – Notre Dame du Nil. Filmen är baserad på fransk-rwandiska författaren Scholastique Mukasongas hyllade roman med samma namn.

Filmen utspelar sig på 1970-talet under hutuearnas styre i en prestigefylld katolsk internatskola högt uppe på en kulle där tonårsflickor förbereds för att bli en del av den rwandiska eliten. Flickorna delar sovsal och har samma drömmar och bekymmer, men i hela landet och på skolan finns djupt rotade motsättningar. De förändrar dessa unga flickors liv – och hela nationen – för alltid. Enligt ett kvotsystem får endast en tiondel av de antagna eleverna tillhöra minoritetsfolket tutsi.

Medverkande: Amanda MugabezakiAlbina Kirenga, och Malaika Uwamahoro, regi Atiq Rahimi. Filmen visas på Zitabiografen i Stockholm.

Se trailern här!


Our Lady of the nile Franska Institutets filmdagar Zita biografen

/Africanent.se

ANNONS