Akuko öppnar popup-butik på Emporia i Malmö

Akuko öppnar Popup-butiken AfroUrban tillsammans med lokala företag Malmö från och Göteborg. Under en månad med start den 24 november fram till julafton bjuder popup-butiken Emporias besökare på en shoppingupplevelse bestående av urbant mode, konst, färgglada strumpor och underkläder, handgjord ekologisk hudvård och exklusiva second-hand sneakers.

Butiken blir den första afrosvenskägda butiken i shopping gallerian Emporia i Malmö.

– Besökarna kan förvänta sig en kreativ upplevelse. Det här är inte bara en butik – förutom hållbara och snygga produkter bjuder vi på musik, storytelling och skön atmosfär. Vi är fyra företag som drivs av passion för vad vi gör och det märks här i butiken, säger Prosper Emegoakor, som tog initiativet till samarbetet och driver webshoppen Akuko sedan 2019.

Förutom sitt fokus på hållbarhet och urban kultur har ägarna sin afrosvenska bakgrund som gemensam nämnare. 

– Vi vill lyfta upp vilka vi är för att vi vill synliggöra mångfalden av vad afrikanitet är i Sverige och utmana stereotypen av vilka vi är och vad vi skapar och säljer. Det är viktigt att visa, inte minst för unga afrosvenskar. Det vi gör i vårt sociala företagande är en del av den berättelsen, säger Sarah Nakito som sedan 10 år gör ekologisk hudvård och textilkonst genom sitt företag Kalunji040.

Butiken är en tillfällig popup-butik och är öppen 24 november – 24 december under Emporias öppettider (Måndag-Söndag 10-20). Butiken ligger på Plan 2, bredvid Apoteket.

/Africanent.se