ANNONS

I ett inlägg på Instagram meddelar Dj LV och konsertarrangören Nuh Linga Sweden att Sydafrikanske artisten Master KG kommer till Sverige. Artisten är bakom monsterhiten ”Jerusamlema” som gästas av sångerskan Nomcebo Zikode.

Låten släpptes 2019 och blev viral under 2020. Om du inte dansat till #jerusalemadancechallenge – den virala dansutmaningen har du missat ett historiskt ögonblick. Poliskår, sjukhuspersonal, kyrkoförsamlingar, skolor över hela världen har dansat till ”Jerusalema”. Låten har idag 454 miljoner visningar på Youtube.

Artisten Master KG är född i Limpopoprovinsen i Sydafrika. Hans karriär började när han kom i kontakt med Dj:n Maebela Smaebilicous och de tillsammans började experimentera med musikmjukvara. 2016 gav han ut sin första singel ”Situation”, 2018 gav han ut debutalbumet ”Skeleton move”. Han sjunger på sitt modersmål khelobedu, ett språk som talas av den etniska gruppen lobedu i Sydafrika.

Musikgenren är den unika bolobedu genren – en subgenre till sydafrikansk housemusik, en mix av afro-house instrumental och bolebu melodier. Tidigare släppta låtar är ”Skeleton Move”, “Waya Waya” och “Di Boya Limpopo”. Bland andra utmärkelser har han prisats på MTV Europe Music Award – Best African act 2020. Jerusalemas internationella succé jämförs med 90-talets internationella hit och danskoreografi ”La Macarena” med gruppen Los del Rìos.

Konsertdatum: 11 september, konsertplats är ännu inte satt.



Se musikvideon till “Jerusalema” här!

Foto: Master KG/Master KG Instagram

/Africanent.se

ANNONS