Lördag den 20 mars är det dags för musikgalan P3 Guld, på grund av den rådande pandemin sänds galan från ett hotel utan publik. Vinnarna presenteras i direktsändning i P3, SVT1, SVT Play och Sveriges Radio Play från Stockholm. Sveriges största musikgala arrangeras för 19:e året i rad och programledare är Oscar Zia och Emma Molin.

Flera liveframträdanden presenteras, bland annat artisterna Zara Larsson och Madi Banja. Chelsea Muco, Gee Dixon, Jamkid, Oliviah, REZ, Seedy och WINTINA några av de som under våren 2020 gick ihop och skapade låten ”Tillsammans” som ett sätt att stödja Black Lives Matter-rörelsen.

31 artister är nominerade och den som har störst chans att kamma hem ett pris är Victor Leksell – som är trefaldigt nominerad. Dubbelt nominerade är Yasin, Icona Pop, Miriam Bryant, Jelassi, Myra Granberg, Bennett och Kasbo.

År 2021 har P3 Guld valt att pausa utdelningen av Guldmicken, priset för årets live, på grund av att för få spelningar genomförts i landet under pandemin. 

Se alla nomineringar här!

/Africanent.se