ANNONS

Natten till den 14 mars visades den 63:e upplagan av Grammy Awards i Los Angeles. På grund av pandemin höll prisutdelningen till utomhus med begränsad publik. Årets programledare var sydafrikanske komikern Trevor Noah.

Burna Boy vann en Grammy i kategorin “Best Global Music Album” för albumet Twice as Tall. Det är artistens andra Grammy nominering och första vinst. Förra årets vinnare Angelique Kidjo, hyllade afrikanska artisters internationella framgångar och tillägnade sin Grammy till Burna Boy. Samma år kritiserades Grammy Academy Awards för att klumpa ihop olika musikgenrer i kategorin världsmusik. Burna Boy och Angelique Kidjo var nominerade i samma kategori. Kritikerna menar att afrobeatsgenren är stor och bör ha en egen kategori.

Wizkid vann kategorin “Best Music Video” tillsammans med Beyoncé: Brown Skin Girl, från Lejon Kungen: The gift album. Beyoncé’s 9-åriga dotter Blue Ivy är också vinnare på låten. En Grammy för bästa musikvideo delades ut till artisten, till regissören och videoproducenten. Beyoncé blir historisk med hela 28 Grammy vinster i sin karriär.

Se Burna Boy’s framträdande här!

BURNA BOY: “LevelUp/Onyeka/Ye”-MEDLEY | 63rd GRAMMY Awards Premiere Ceremony

www.youtube.com

Burna Boy tog emot beskedet tillsammans med familjen och sitt team, “This is for All of us, please remember that your are not Ordinary”, skriver Burna Boy i sitt inlägg.

IG: Burnaboygram

/Africanent.se

ANNONS