Burna Boy har släppt albumet – Twice as tall. På albumet gästar Youssou N’Dour, Stormzy, Naughty by Nature, kenyanska gruppen Sauti Saul och Chris Martin. Amerikanska hiphopartisten och mogulen P.Diddy – Sean Diddy Combs är exekutiv producent till albumet. Twice as Tall har streamats 5 miljoner gånger under första release timmen.

Burna Boy’s farfar var afro beats genrens grundaren Fela Kutis första manager. Burna Boy som kallar sin musik för afro-fusion verkar följa legendens fotspår, Fela som gjorde funk till konventionell nigeriansk musik för att bli landets största internationella superstjärna.

2019 släppte Burna Boy det hyllade albumet “African Giant”. Samma år vann artisten kategorin “Best African Act” på MTV Europe Music Award. I år nominerades Burna Boy till en Grammy i kategorin “Best World Music Album”, en nominering som kritiserades hårt på grund av att afrobeatsgenren räknats i samma i kategori som “World Music” kategorin.

Lyssna på albumet här!

/Africanent.se