ANNONS

Ibrahim Erik Lundin Banda är en 37-årig musiker och rappare. Född och bosatt i Stockholm. Han är hyllad för albumet Zebrapojken. Titeln anspelar på hur barn efter svåra händelser snabbt växlar mellan mörka och ljusa känslor. Även egna erfarenheter speglas i låttexterna. Igår kväll tog han hem priset för Årets textförfattare på Grammisgalan.

Han slog igenom stort med ep:n Suedi som fick två Grammis och blev Årets hiphop/soul på P3 Guldgalan. Han skrev en ordlista till skivan med förklaringar till dem som inte växt upp i förorten. Han har en fyraårig universitetsutbildning i ekonomi från USA. Rappade på engelska i många år under namnet Eboi.

Vi tog tag i en glad och rörd Erik Lundin efter vinnarfotot på scen.

Hur känns det?

– Fantastiskt! Bakom dig har du “dag 1 grabbarna”, de som följt med mig under hela resan!

Du har varit favorittippad länge, vad tänker du om det?

– Jag har inte tänkt på det, dels för att bli nominerad är ett pris i sig, det betyder att man är en av dom som de anser är bra. Jag har inte velat tänka så långt, jag har mer tänkt, om det händer så händer det.

Hur toppar du det här?

– Alltså det här priset, jag trodde inte…Jag är en rappare. Självklart så tycker jag att jag är bäst. Det tycker alla rappare från min generation att dom är. Det självförtroendet måste man ha. Men jag trodde aldrig att jag skulle få det här priset. Det här är andra gången jag får priset, det har varit det viktigaste priset för mig, sen dag 1. Nomineringen blev så stark för mig, just för att jag var nominerad med bland stora namn, det säger också mycket om priset. Bara att räknas bland dom är ett pris sig.

Vad ser du mest fram emot under 2020?

– Jag måste skriva av mig, prata till folk och berätta. Det var ett tungt avslut förra året och en tung start på det här året. Jag måste få ur mig allt först. Men sen så blir det gladare musik, jag har grejer jag vill släppa, jag måste få dansa och le lite!

Stort grattis Erik Lundin!

Grammis 2020
Erik Lundin
Foto Hannah Wennerström

Foto Hannah Wennerström

/Africanent.se

ANNONS