ANNONS

Följ @madibanja

Madi Banja har tagit sig från Gambia till Sverige, vidare till Kalifornien och Schweiz och tillbaka till Sverige igen. Den geografiska vägen må ha varit lång, men den musikaliska är lika direkt som självklar.

Madi Banja sålde platina redan innan någon visste vem han var – då som hookmakare på Ison & Filles ”Länge leve vi”. Med sin debut ”Inga problem” fanns det däremot inte en musikintresserad människa som kunde undgå hans namn. Vi kunde höra Madi Banja överallt och detta till en bakgrundskör av musik-Sveriges hyllningar. I dag är han en av Sveriges mest brännheta artister. Expressen, GAFFA, PSL, King – många har ställt sig i kö för att få lista Madi Banja som ett av svensk musiks stora genombrott under 2015. Hans kombination av klubbiga beats, melodiös rap, en unik sångröst och drabbande textrader har gjort honom till ett fenomen redan innan han har släppt sitt första album.

Rapparen är aktuell med singeln “Azonto”, en afrobeats-inspirerad låt, en musikgenre som många svenska hiphop artister gett sig på under 2018. Lyssna in singeln här!

Text via Luger

Foto: Madibanja – Facebook

/Africanent.se

 

 

ANNONS