KONSERT! Amadou & Mariam live (Malmö)

  ANNONS

  Date/Time
  Date(s) - 23/11/2023
  All Day

  Location
  Malmö Konserthus I MALMÖ

  Categories


  Med sin blandning av modern och traditionell afro-pop har duon Amadou & Mariam tagit världen med storm. Under sin drygt 40 år långa karriär har de nått stor internationell framgång med sin alldeles egna stil, där Mariams uttrycksfulla röst blandas med Amadous bluesiga gitarr. Genom sin dansanta och medryckande musik vill de också sprida ett positivt budskap om att en bättre värld är möjlig – något som kanske behövs nu mer än någonsin.  

  ”Vårt mål är att göra människor glada med vår musik, bidra till humanitära frågor och sprida ett positivt budskap om allt det goda arbete som görs av människor över hela världen”. Så beskriver Amadou & Mariam grunden i sin musik. Sedan debuten 1986 har de gett ut flera album, blivit Grammynominerade, turnerat världen över och samarbetat med artister från en rad olika genrer – som Manu Chao, Blur och Coldplay.

  Det gifta paret Amadou & Mariam från Mali brukar beskrivas som eklektiska specialister på att mixa olika influenser och genrer i sin musik. Utgångspunkten är alltid sin egen afrikanska soul som de sedan tar vidare till hiphop, disco eller electronica. Därför passar deras musik lika bra på ett dansgolv som på en festival – eller i vår konsertsal!

  Under konserten hos oss blandas Amadou & Mariams stora hits med det mer nyskrivna materialet. Välkommen att ta del av en upplyftande konsert fylld av fantastisk musik, energi och gemenskap!

  Konserten arrangeras i samarbete med Selam.

  För mer information om konserten besök Malmö Konserthus hemsida  (Länken tar dig vidare till arrangörens sida)

  Text: Malmö Konserthus

  ANNONS