Premiär för Gustavia på Kungliga Operan!

ANNONS

Den 18 oktober har Gustavia premiär på Kungliga Operan i Stockholm. Huvudrollen spelas av Guillaume Diop en fransk balettdansare med rötter i Senegal. Infinite Mass medlemmen Amir Chamdin står för regin.

Gustav Badin förslavas och förs från Västindien till det svenska hovet på 1750-talet som en gåva. Han är föremål för drottningen Lovisa Ulrikas sociala experiment men också för hennes kärlek. Han inleder ett hemligt förhållande med prinsessan Sofia Albertina. Hans rival är Sveriges blivande kung, Gustav III, som också är hans älskade bror. Gustavia är den otroliga berättelsen om Gustav Badin Couschi. Ett fartfyllt drama i balettgestalt, en okänd del av Sveriges historia, en saga om makt, normer och uppror.

Huvudrollen spelas av Guillaume Diop en fransk balettdansare med rötter i Senegal. Han gick med Parisoperans Balett 2018 och befordrades till “danseurs étoile” 2023, han blev den första svarta personen att nå denna rang.

Regissör är Infinite Mass medlemmen Amir Chamdin, senast aktuell med filmen Börje – the journey of a legend och Cornelis, filmen om Cornelis Vreeswijk. Scenografi av Cinzia Lo Fazio. Kostym av Selam Fessahaye, prisbelönta modedesignern, som skapat kreationer som visats runt om i världen och burits av profiler som Beyoncé och Kronprinsessan Victoria. Dramaturg är David Nzinga, filmproducent och skådespelare som bland annat producerat filmerna om Maria Wern.

Gustavia spelar från 18 oktober till 9 november på Kungliga Operan i Stockholm.

/Africanent

ANNONS