ANNONS

I mars fyllde Grammy-nominerade singer-songwritern Neneh Cherry 60 år. I ett inlägg på Instagram presenterar artisten sin memoar bok A Thousands threads som släpps i oktober.

A Thousand threads är en levande memoarbok som delar en inblick musikerns fascinerande karriär och världsomspännande resor i ett liv av kärlek och musik. “Turned a new leaf into another chapter! 3×20 = I’m now 60 and what. A magnificent birthday it’s been. I’m really happy and slightly terrified that I have written a book.”, skriver Neneh i ett inlägg på Instagram.

Neneh Cherry är känd för sin banrytande stil och låten “Buffalo Stance” som slog ner som en bomb på 80-talet. Hon är född i Sverige 1964. Neneh Cherrys pappa Ahmadu var en musiker från Sierra Leone. Hennes mamma, Moki, var en tjugoett år gammal svensk textilkonstnär. Hennes föräldrar skildes precis efter att Neneh föddes, och inte långt därefter träffade Moki och blev kär i den hyllade jazzmusikern Don Cherry. Så småningom drog den starka dragningen av New York City på 1970-talet honom dit, men de skapade ett hem vart de än reste. Neneh och hennes bror Eagle Eye upplevde ett liv av kreativitet, frihet och, naturligtvis, musik.

I A Thousands threads tar Neneh läsare från det charmiga gamla skolhuset i skogen i Sverige där hon växte upp, till byn i Sierra Leone som var hennes biologiska fars födelseplats, till den tidiga punkscenen i London och New York för att hitta hennes identitet med sin styvfars familj i Watts, Kalifornien. Boken A Thousand threads släpps i oktober.

/Africanent

ANNONS