WAY OUT WEST: Amaaree kommer till Göteborg

ANNONS

Way Out West är festivalen som intar Slottsskogen i Göteborg mellan den 8–10 augusti i sommar. I förra veckan släppte festivalen biljetter för en- och två dagar, och idag släpps ytterligare fem akter till sommarens stora fest. Välkomna Augustine, Barry Can’t Swim [UK], Amaarae [GH / US], Wednesday [US] och Markus Krunegård, som kommer att göra två spelningar på festivalen – en vanlig spelning i Slottsskogen, och en Stay Out West-spelning där han framför hela sitt finskspråkiga album Nokia & Ericsson i sin helhet – till Way Out West!

Nu är det klar att Ghanansk-amerikanska Amaarae är en modern artist i ordets rätta bemärkelse, och på förra årets Fountain Baby bröt hon både regler och öppnade dörrar. Att albumet belönades med en Best New Music-stämpel och gavs 8.7 på Pitchforks tiogradiga tastemakerskala är självklart ingen slump.

Way Out West går av stapeln mellan den 8–10 augusti i Slottsskogen i centrala Göteborg och blir festivalens sextonde upplaga. Biljetter för 1, 2 eller 3 dagar finns till försäljning via wayoutwest.se. Flera biljettkvoter, inklusive ett rekordstort antal Blind Bird-biljetter, har redan sålt slut.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2024:

Fred again.. [UK]
Queens of the Stone Age [US]
Pulp [UK]
The National [US]
PJ Harvey [UK]
The Smile [UK]
Big Thief [US]
Sampha [UK]
Barry Can’t Swim [UK]
Benjamin Ingrosso
Loyle Carner [UK]
Slowdive [UK]
Markus Krunegård
L’Impératrice [FR]
Alvvays [CAN]
Amaarae [GH / US]
Augustine
Wednesday [US]
J Hus [UK]
Kenya Grace [UK]
Tkay Maidza [ZW / AUS]
Yaya Bey [US]

Fler akter tillkommer löpande fram till festival.

Läs även Amaaree samarbetar med H&M

/Africanent.se

ANNONS