ANNONS

Den 8 mars slår Fasching upp portarna för en ny typ av klubb och för ny musik! Addis – betyder ny på amhariska – är namnet på klubben Selam presenterar i samarbete med Fasching och Brana Entertainment.

Medan afrobeats, kwaito, kuduro och amapiano idag spelas flitigt på dancehall-, urban- och houseklubbar så har dansmusik från Östafrika lyst med sin frånvaro på dansgolven. Nu får stockholmare en självklar plats att höra klubbmusik från Addis Abeba och övriga delar av Östafrika.

Selam har i snart tre decennier arrangerat konserter från hela regionen, men nu kommer nu för första gången att sätta dansen i fokus. Bland musikstilarna finns traditioner representerade och all möjlig tidigare habeshmusik men räkna med att DJ-båset kommer rita upp framtidens musikaliska karta. Ett hem för ny dansmusik från Afrikas horn.

Klubben har premiär den 8 mars på Fasching i Stockholm.

/Africanent.se

ANNONS