När en föredetta åklagare spelad av Malin Levanon, ska utvisa en asylsökande visar det sig att han är ett polisärt geni. Snart börjar ett samarbete som ska gynna dem båda. I den nya serien möts två världar och för första gången ser vi en somalisk hjälte i ett svenskt kriminaldrama.

Nasir Dhagole från Angered spelar en av huvudrollerna i kriminaldramat Detektiven från Beledweyne. Teaterdrömmarna ärvde han av sin pappa som var skådespelare i Somalia, där Nasir har sina rötter. 2012 spelade han i “Det förlorade paradiset” på Angereds teater. Tidigare har han ingått i Muhamedhar – en grupp som arbetat med somalisk musik, teater och poesi i Sverige.

Detektiven från Beledweyne har hela 6 episoder. I serien medverkar även Richard Sseruwagi. Se den här på SVT Play

Detektiven från Beledweyne
Detektiven från Beleweyne /Foto SVT

/Africanent.se