ANNONS

När en föredetta åklagare spelad av Malin Levanon, ska utvisa en asylsökande visar det sig att han är ett polisärt geni. Snart börjar ett samarbete som ska gynna dem båda. I den nya serien möts två världar och för första gången ser vi en somalisk hjälte i ett svenskt kriminaldrama.

Nasir Dhagole från Angered spelar en av huvudrollerna i kriminaldramat Detektiven från Beledweyne. Teaterdrömmarna ärvde han av sin pappa som var skådespelare i Somalia, där Nasir har sina rötter. 2012 spelade han i “Det förlorade paradiset” på Angereds teater. Tidigare har han ingått i Muhamedhar – en grupp som arbetat med somalisk musik, teater och poesi i Sverige.

Detektiven från Beledweyne har hela 6 episoder. I serien medverkar även Richard Sseruwagi. Se den här på SVT Play

Detektiven från Beledweyne
Detektiven från Beleweyne /Foto SVT

/Africanent.se

ANNONS