ANNONS

Norska serien “Julstormen” ligger på andra plats bland mest sedda serier i dag (Netflix Nordic). I serien medverkar svenska skådespelarna Alexandra Rapaport och Ibrahim Faal, norska skådespelaren Ida Elise Broch, Denis Storhoi m.fl.

I serien “Julstormen” korsas ödets vägar när ett oväder att både resenärer och flygpersonal blir fast på en flygplats och tvingas tillbringa de sista timmarna före jul tillsammans. Göteborgsbaserade skådespelaren Ibrahim Faal spelar tomten Alex – en småbitter tomte som tar emot resenärernas julönskningar. Ibrahim hade redan haft kontakt med filmens regissör Per-Olav Sørensen under en längre period och blev erbjuden rollen utan provfilmning. Under tiden var skådespelaren aktuell i pjäsen Sehol, i regi av America-Vera Zavala.

Serien spelades in i början av året på Oslos flygplats bland resenärer och flygplats personal. Hela teamet coronatestades dagligen under hela inspelningsperioden.

Ibrahim Fall som tomten Alex – Julstormen

Ibrahim Faal är skådespelare och manusförfattare från Göteborg. Under gymnasietiden ville han bli rapartist, författare, poet och spela basket på elitnivå. När Ibrahim såg den svenska succéserien “Det nya landet” (dramafilm från 2000) bestämde han sig helt för att jobba med film och skådespeleri. Medan Ibrahim spelade den kritikerrosade monologen “Bananhuset” 2014 skriven av Nicolas Kolovos tog han också examen i manusförfattande för film och tv. 2010 medverkade han i den andra säsongen av den svenska tv-komediserien “Ballar av stål” (2009).

Serien “Julstormen” släpptes den 16 december på Netflix.

Se trailern här!

Om man inte har Netflix kan man se årets julfilmer på SVT Play och TV4 Play helt gratis.

/Africanent.se

ANNONS