ANNONS

När höstmörkret faller är dans, värme och livemusik bästa medicinen. Victoriateatern i Malmö har bjudit in spännande liveakter du kan ta del av i höst. Nomfusi, Helsinki-Cotonou ensemble, Mokoomba, Daymé Arocena, Lady Lynette, Michelle Davis & The true tones! Afropop, modern jazz, funkig groove, high-life och jazz kommer att fylla Victoriateaterns konsertlokal.

Läs mer om liveakterna här!

Foto Nomfusi

Nomfusi (ZA)

Med en slående, stor röst, glädje och massor av charm bjuder den sydafrikanska sångerskan Nomfusi oss på en sprudlande blandning av afropop, afrosoul, gospel och ballader med maskandi-gitarrer och groovy sydafrikanska township-rytmer.

Foto Mokoomba

Mokoomba (ZW)

Mokoombas musik är en medryckande blandning av afrofusion och sprudlande traditionella zimbabwiska rytmer som har sitt ursprung vid de mäktiga Victoriafallen.

Foto Helsinki-Cotonou ensemble

Helsinki-Cotonou ensemble (FIN/BE)

Åttamannabandet Helsinki-Cotonou Ensemble blandar hejdlöst afrobeat med traditionella västafrikanska rytmer, voodoo sound, modern jazz och funkig groove med tydliga inslag av high-life och Weather Report-fusion

Foto Daymé Arocena

Daymé Arocena (CU)

Kubanska sångerskan, kompositör och körledare är en av fanbärarna för en ny generation av kubanska musiker. Daymé Arocena har visserligen sina rötter djupt rotade i den kubanska musiktraditionen – både mambo, rumba och santería är närvarande i hennes musik

Foto Lady Lynette

Lady Lynette (SV/SA)

Svensk/sydafrikanska Lynette Koyana är en lady med både bredd och cred. Hon har i flera decennier varit verksam som sångerska i Malmö. Under 90-talet som internationellt framgångsrik soulpopdrottning med sin bas i Tambourine Studios.

Foto Michelle Davis & The true tones

Michelle Davis & The true tones (US)

Det började som ett projekt som utforskade gospelgenren och har nu utvecklats till att vara ett band som framgångsrikt omfamnat en mängd olika influenser och skapat sin egen stil. Gruppen rör sig från traditionell gospel till afrofunk, R&B och soul, vidare till calypso och marockansk gnawa.

Konsertdatum finns på Africanent.se:s eventguide

/Africanent.se

ANNONS