ANNONS

Malmöbaserade fotografen Ikram Abdulkadir är aktuell med föreställningen Dreamers & Achievers. Hon har gjort uppmärksammade utställningar, samarbetat med flera folkkära artister och släppt fotoboken “Minns du havet, abaayo?”

Vi vet allt om drömmen. Vi har följt basketspelarna Amanda Zahui och Farhiya Abdi som tagit sig hela vägen till WNBA. Vi förstår varför ett barn med en medfödd talang drömmer om att vara ute på samma basketplan en dag. “Dreamers & Achievers” handlar inte bara om basket. Det handlar om drömmen och verkligheten i den dagliga tillvaron för spelarna, fångat på bild.”, skriver Hoop Dreams när dem beskriver vad utställningen. 

Fotoutställningen är den andra installationen i serien. Den första ställdes ut på Kungsträdgården under 20 dagar sommar 2021 och fotades av fotografen/regissören Faramarz Gosh

“Dreamers & Achievers” äger rum i Kungsträdgården 1-19 juni 2022.

/Africanent.se

 

ANNONS