ANNONS

Den 11 mars är det premiär för Head Peace som är hiphopstjärnan Niki ”Awandee” Tsappos första renodlade scenverk. Med grunden i hiphop förs publiken in i ett afrofuturistiskt universum. Genom dansande konversationer bjuds publiken in till ett meditativt headspace där det egna sökandet av peace står i centrum. Föreställningen har premiär i Stockholm och fortsätter sedan på en turné på flera platser runt om i landet. Verket är producerat av Riksteatern i samarbete med Cipha64. Medverkande är Kelly Bigirindavyi och Claudio “Comics” Fernandes.

Niki Tsappos har rest jorden runt med sin dans. 2010 var hon en del av den första kvinnliga duon i världen att vinna världen största streetdance-tävlingen Juste Debout i Paris. Det fångades upp i den folkkära dokumentären Martha & Niki som bland annat prisades med två Guldbaggar. Tillsammans med dansaren Andreas Sanchez har hon grundat danskollektivet Cipha 64, som representerar några av de främsta inom streedance-stilarna hiphop och house i Sverige.

Fotograf: Senay Berhe

/Africanent.se

ANNONS