ANNONS

Göteborgsbaserade DJ LV arrangerar afrobeatskonserter och afro-urban klubbar i Sverige. Som dj har han introducerat azonto och afrobeatsmusik för svenska klubblivet och turnerat med en rad artister, bland annat Burna Boy, Timaya, Davido, Patoranking, Rudeboy (P-Square), Mr Eazi, Popcaan, Jah Vinci, Gyptian , Busy Signal, Tekno, L.A.X, Awilo Longomba, Peetah Morgan, Oritse Femi och Skales.

Nu på lördag arrangerar DJ LV tillsammans med brittiska eventbolaget Whytelion och Space ship collective, Grammyprisade Burna Boys konsert på Hovet i Stockholm.

Hur mår du just nu?

Det är mycket att hålla koll på, det mycket att göra. I kväll kör vi en välkomstfest – Burna Boy Warm up party på Fållan där vi väntar 2000 gäster. Sedan kör vi konserten i morgon, Burna Boy kommer med ett team på 45 personer.

Samtidigt som du är med och arrangerar lördagens konsert står du med som för akt. Är du taggad? Har du haft möjlighet att prata med Burna Boy inför lördagens konsert?

Känslan är väldigt nice, jag är taggad! Pratade med hans team senast idag. Han har precis avslutat sin USA-turné och ska påbörja sin europa-turné. Burna Boy har till och med postat konsertdatumet i Stockholm på sitt Instagramkonto vilket är väldigt ovanligt.

Vad kan vi vänta oss på lördag?

Vi vill göra bättre än vi gjort tidigare, sist vi arrangerade konserten i Göteborg var det en massa problem med hans flyg. Vi vill göra om och göra rätt, jag vill att svenska publiken ska få exakt samma känsla som i USA. Den här gången kommer han med sitt band.

När startade du DJ LV Sound?

– Allting började mellan 2009–2010. Jag ville klubba, men i Sverige fanns det inget för oss, ingen spelade vår musik, man spelade bara housemusik och det fanns inga ställen som släppte in oss. Efter en tid träffade jag en person som körde klubbar, jag pratade med honom, föreslog att vi skulle göra en fest tillsammans, samla våra vänner och vänners vänner – ha kul! På den vägen föddes DJ LV Sound.

Berätta om artisterna – Dj Jim, Dj B.Maloney, Dj Nice som ingår i DJ LV Sound?

Förutom att jag är dj så är jag arrangör, jag får många förfrågningar som jag inte hinner med. Dj Jim, Dj Nice och Dj B.Maloney är mina vänner, det är en familjegrej, jag fixar kontakten, de tar spelningarna. Jag ställde frågan till dem, de gick i gång på idén. Så jag startade en hemsida där man kan boka dj:s som kan leverera musiken och känslan. Jag håller på att planera en turné med dem och andra artister.

Kan du berätta om 2022 – vad har du för planer?

2022 planerar vi att ta hit fler afrobeatsartister, starta nya klubbkoncept i Göteborg och Stockholm som jag ser fram emot! Vi har bokat en stor artist från Kap Verde, två från Spanien och sex afrobeatsartister.

Kan du säga något om afrobeatsartisterna?

En av dem är L.A.X, jag är med i hans managementteam och ska ut på turné med honom.

Beskriv Stockholm vs. Göteborgs nattliv….

Det bästa med Stockholms nattliv är lokalerna, däremot är publiken svår, det tar tid innan de slappnar av och dansar. Det bästa med Göteborg är att vi skiter i ha ha! Skönare publik, de har lättare att släppa loss!

Burna Boy spelar på Hovet i Stockholm.

Datum: 6 november 2021

Tid 19.30 (Liveakter + huvudakt)

Liveakter: DJ LV, Dj Black Moose, Dj Mike Yangstar, Miss Dj, Slim Prince och Naod.

Läs även: Grammy Awards 2021: Burna Boy vinner kategorin “Best Global album”

/Africanent.se

ANNONS