ANNONS

22-åriga rapparen Chelsea Chepkosgei från Vimmerby i Kalmar med rötter i Kenya satsar på den afrikanska musikbranschen med nysläppta musikvideon “Itabidi mukbali” under artistnamnet “Chepkosgei”. Genom att sjunga på swahili tar hon klivet in in den expanderade afrikanska musikbranschen. En mansdominerad bransch där kvinnliga artister nu tar plats.

Chelsea påbörjade sin musikaliska resa på Instagram med hjälp av videoklipp där hon freestylar och olika talangtävlingar. 2015 tog hon sig till Idols slutaudition, våren 2018 planerade hon att släppa ett debutalbum. I en intervju för tidningen “Dagens Vimmerby” berättar hon att hon drömt att släppa ett album sedan hon var 14 år gammal. Det är oklart om det blev något album.

I “Itabidi mukbali” är hon hemma, självsäker och redo för sin “Take over”.

Se musikvideon till “Itabidi mukbali” här!

/Africanent.se

ANNONS